تلفن تماس
02126603575

تست نیلینگ

روش نیلینگ از اوایل سال 1970 شروع شد. برنامه ای تحقیقاتی عمده ای در آلمان از اواسط دهه 70 و از اواخر دهه 80 در فرانسه جهت پیشرفت صنعت ساخت و ساز صورت گرفت. همین تحقیقات مسبب موفقیت های چشمگیر در نصب و استقرار و تثبیت شیب گردید و استفاده از آن به سرعت در حال پیشرفت می باشد. در کنار این پیشرفت بزرگ جهت اطمینان از عملکرد درست نیلینگ باید آن را مورد ارزیابی قرار داد.

تست نیلینگ برای سنجیدن میزان تحمل یک منطقه در شیب انجام می شود. معمولا بیشتر از 5% نیلینگ ها مورد آزمایش قرار می گیرند.

آزمون های انجام شده عبارتند از :

  • آزمون نهائی جائی که به میج های موجود آن قدر فشار وارد می کنند که شکسته شوند.
  • آزمون اثبات که بروی ناخن های شکسته شده و تازه نصب شده انجام می شود.
  • آزمون  خزیدن که این آزمون در حین انجام آزمون اثبات و یا نهائی انجام می شود. معیار پذیرش در این آزمون حرکت دیوار در حد مجاز می باشد.
  • از آنجا که در حفره هایی که میخ قرار داده شده را با دوغاب پر می کنند برای نفوذ به حفره نیاز به وارد کردن فشار به کل منطقه می باشد. بدینوسیله یک ارزیابی کلی از این آزمون در رابطه با طول باند تعیین شده می توان داشت.
  • فشاز آزمون بوسیله فشار سنج ثبت شده و در سیستم های هیدرولیک اندازه گیری شده و در قسمت موضعی نصب می شود.

نیلینگ

نیلینگ

در طراحی نیلینگ، طراحان باید جهت اطمینان از عملیاتی و اجرایی بودن طرح، ملاحظات لازم جهت قابلیت اجرای نیلینگ را مد نظر قرار دهند. قابلیت اجرا و عملیاتی بودن یک سیستم نیلینگ تا حد زیادی بستگی به شرایط خاک و آب زیرزمینی دارد. برای مثال شانس بروز مشکل نشت بیش از حد گروت حین نصب نیلینگ در خاک های با مصالح درشت و خشن با میزان نسبتا کم رس یا سیلت و خلل و فرج بین دانه ای متوسط تا زیاد، بسیار زیاد است. شرایط ژئولوژیکی زیر مستعد بروز مشکل نشت بیش از حد گروت حین اجرای نیلینگ است:

الف- خاکریزی شامل مقادیر زیادی از مصالح درشت دانه مثل سنگ های تخت، شن و ماسه.
ب- رسوبات رودخانه ای با مقادیر زیادی درشت دانه.
ج- حفره های حاصل از فرسایش که ممکن است بخشی از آنها خالی مانده و نفوذپذیر باشد.
د- مرز بین دو مصالح خاکی مختلف که هوازده و فرسوده شده باشد.
ه- شکاف های ناشی از زمین لغزش، ترک های کششی و دیگر موارد مرتبط با تغییر شکل که ممکن است فضای توخالی یا فضایی که با مصالح نامناسب پر شده باشد، ایجاد نمایند.
و- مجراهای زهکشی عبوری از شیب ها که ممکن است در آنها مصالح نامناسب وجود داشته باشد و نشتی از طریق آنها اتفاق بیفتد.
گروت نشت پیدا کرده می تواند به حفره های موجود در خاک نفوذ کرده و مانعی جهت عبور آب زیرزمینی پیرامون سیستم نیلینگ باشد. جمع آوری اطلاعات کافی در مورد خاک و آب زیرزمینی بستری جهت فرمولاسیون طراحی سیستم نیلینگ فراهم می آورد. چنانچه نگرانی از ایجاد مانع در برابر آب زیرزمینی به واسطه اجرای نیلینگ باشد، باید فشارسنج هایی در محل های مناسب نصب و برای مدتی طولانی جهت اطمینان از عدم عملکرد نامناسب کنترل گردند.   
عملیات مته زنی با طول بلند ممکن است منجر به مشکلاتی نظیر فروریزش خاک یا قطعات سنگ در امتداد مجرای مته زنی و نشت مقادیر زیادی گروت گردد که این امر می تواند در کیفیت سیستم نیلینگ تاثیر نامناسب داشته باشد. در شرایطی که سیستم نیلینگ به صورت بلند و نزدیک به هم طراحی شده است، بهتر است قبل از اجرای نیلینگ یک تست میدانی جهت اجرا انجام شود. با محل یابی درست و انجام صحیح این تست اجرایی، اطلاعات خوبی از محل های دارای پتانسیل فروریزش و نشت زیاد گروت بدست می آید که می تواند در برطرف نمودن نقایص طراحی و پیشگیری از مشکلات اجرایی مورد استفاده قرار گیرد. باید دقت شود که هرگز نباید به خاکی اطمینان نمود که در مجاورت آن عملیات نیلینگ با موفقیت اجرا شده است. این قضیه نباید دلیلی برای عدم بررسی های میدانی و تست های اجرایی باشد.