تلفن تماس
02126603575

راهسازی و راه آهن امروزه پیشرفت بسیاری داشتند و در کنار آن هم عبور از مناطقی که کوهستانی هستند در جهت پایدارساز نمودن و ایجاد دیوارهایی برای نگهداری از راه های بوجود آمده و در کنار آن حفر خاک های نرم وهمچنین نصب پایه ها در این نوع خاک از جمله مشکلاتی می باشد که مهندسین راهسازی با آن روبرو بوده و همین دلیل خوبی برای پیشرفت روز افزون در این عرصه می باشد و علاوه این ها انجام عملیات راه سازی هزینه بسیاری را در پی دارد که مهندسین را مجبور کرده است تا سیستم انعطاف پذیر تری در عرصه پایدارسازی طراحی نمایند که در این راستا استفاده از روش میخکوبی معمول شده به گونه ای که بوسیله المان های کششی جابه جایی سازه ها را محدود می کند. نیلینگ از جمله روش های پایدارساز میباشد.

[caption id="attachment_3200" align="aligncenter" width="400"]نیلینگ نیلینگ[/caption]

اجزای نیلینگ

در یکی از رایج ترین دیوار های میخکوبی شده یا همان نیلینگ، جای میخ ها بوسیله دستگاه حفر کننده سوراخ شده و سپس میخ ها به همراه تزریق دوغاب در خاک قرار میگیرند. به طور اجزایی که در روش نیلینگ خاک استفاده می شود شامل موارد زیر می باشد :

  1. میله هایی از جنس فولاد می باشد که این میله در اجرای مراحل نیلینگ بسیار نقش حیاتی دارند  و توسط دستگاه های مخصوص حفاری حفر می شوند و سپس در ون آن دوغاب ریخته می شود.و وجود این میخ ها منجر به پایدارسازی خاک می شود.
  2. دوغابی که پس از نصب میله ها ریخته می شود در فرآیند نیلینگ دو نقش مهم دارد :
    1. عملکرد حیاتی برای انتقال تنش از خاک به میخ ها
    2. محافظت از میخ ها در مقابل خوردگی
  3. به انتهای بخش رزوه شده میخ سر میخ می گویند.
  4. برای اتصال سمیخ و در واقه خود میخ به یکسری از صفحات از مهره شش گوش، واشر و صفحه باربر استفاده می شود.
  5. پوسته موقت که برای پلیت های باربر به عنوان یک سطح باربر  و در واقع نقش یک تکیه گاه برای خاک را ایجاد می کند  و پوسته دائمی که براساس عملکرد دیواره ها پس از نصب میخ ها ،نصب شده و مهرهای مورد نیاز برروی پوسته موقت قرار میگیرد.
  6. قبل از اجرای پوست هموقت برای جلوگیری از نفوذ آب و علاوه برآن برای جمع آوری و همینطور انتقال آب از نوارهای زهکش از جنس کامپوزیت استفاده می شود.