تلفن تماس
02126603575

مهاربندی به روش نیلینگ

یکی از مهمترین مشکلات و دغدغه های موجود در رشته مهندسی عمران، احداث سازه ها، حفاظت از گودبرداری و ساختمان های موجود در مجاورت آن می باشد و در صورت عدم رعایت روش های مناسب به منظور حفاظت گودها و همچنین شیب های در حال احداث، منجر به خسارت جبران ناپذیری خواهد گردید و مخاطرات بوجود آمده ناشی از نشست های احتمالی و تقلیل ظرفیت باربری و تغییر مکان های جانبی موجب ایجاد ترک در سازه های مجاور گود خواهد شد.

نیلینگ به منظور جلوگیری از موارد ذکر شده لازمست از قبل از شروع عملیات گودبرداری از روش های نگهداری و مهار بندی جانبی استفاده شود تا در محیطی پایدار و ایمن بتوان عملیات را ادامه داد.

در این راستا سیستم های حفاظت جانبی بطور کلی شامل موار زیر تقسیم بندی می شوند:

  • جداره های مهاربندی شده توسط المان های افقی و مایل (Braced wall using wale struts)
  • جداره های مهاربندی شده توسط المان های کششی (Soldier beam& lagging)
  • جداره های مهاربندی شده توسط سپر کوبی (Braced sheet pile)
  • جداره های مهاربندی شده توسط شمع های درجا (Bored pile walls)
  • جداره های مهار بندی شده توسط دیوار دیافراگمی (Diaphragm walls-Slurry wall)
  • جداره های مهاربندی شده توسط نیلینگ (Soil nailing)

[caption id="attachment_2763" align="aligncenter" width="500"]نیلینگ نیلینگ[/caption]

نیلینگ روش های متداول مهار بندی گود

  • مهار بندی جداره ها توسط المان های پشت بندهای افقی و مایل (Braced wall using wale struts) :

این روش ساده برای نگهداری و حفاظت جداره های حاصل از گودبرداری و برای جلوگیری از تغییر مکان های جانبی در گودهایی با عرض کم در محیط های شهری استفاده می شود از معایب این روش اتلاف قابل توجهی از فضای کاری داخل گود و محدودیت در بکارگیری ماشین آلات و تجهیزات مورد نیاز و همچنین افزایش ریسک برخورد با المان ها و به مخاطره انداختن آنها می باشد.

  • مهاربندی توسط المان های کششی (Soldier beam& lagging) :

از این روش بعنوان روش متداول در پایدار سازی موقت گود در مناطق شهری استفاده می گردد. در این روش از پروفیل های معمول فولادی بصورت ستونهای پیوسته که درون خاک فرو برده می شوند استفاده می گردد که تا عمق کف گود اجرا خواهند شد. فاصله بین المان ها بین 2 الی 4 متر می باشد بطوریکه بتوان فضای بین آنها را با الوارهای چوبی (لارده چینی) پرنمود. در این روش از مهارهای کششی به منظور حفاظت جانبی گود استفاده می شود و اتصال ما بین ستونها توسط میل مهارها و جوشکاری انجام می شود.

نیلینگ