تلفن تماس
02126603575

نیلینگ در احداث سازه ها جهت حفاظت از گود برداری ها و ساختمان های مجاور آن که در با رعایت نکردن یکسری اصول منجر به خرابی می شود پس برای محافظت از مناطق گود شده و همین طور شیب دار که ریزش آنها خطرات بسیاری داشته باید از نیلینگ استفاده کرد تا در منطقه ای امن و به دور از بتوان عملیات گود برداری را انجام داد.

[caption id="attachment_3187" align="aligncenter" width="400"]نیلینگ نیلینگ[/caption]

از جمله دلایل استفاده از نیلینگ در سازه را می توان به شرح زیر ارائه داد :

  • محدود نمودن وتحت کنترل در آوردن تغییر مکانهای خاک در اثر افزایش مقاومت برشی در سطح لغزش Slid بدلیل افزایش نیروی قائم می شود.
  • باعث کاهش نیروی لغزش در سطح گسیختگی و لغزشی می شود.

در انجام نیلینگ با استفاده از سبکه مش و شاتکریت در ابتدا منطقه حفاظت شده را مسلح کرده سپس نوبت به شروع عملیات نیلینگ می باشد.

از جمله کاربردهای این روش پایدارساز را می توان :

  1. در زیباسازی بزرگراه ها و راه آهن ها می توان از روش نیلینگ استفاده نمود به این صورت که رویه آن ها را با سنگ و چوب یا وسایلی که وسایل مفاوم و رنگی تزئین نمود.
  2. تونلها و یا سازهایی که در زیر زمین قرار دارند با روش نیلینگ دیواره محکمی خواهند داشت
  3. در سازه های درون شهری کاربرد بسیار دارد

در روش نیلینگ ،دیواره ها را با نصب میلگرد های فولادی در یک سطح شیبدار ۱۰ الی ۲۰ درجه در زیر سطح افق تسلیح میکنند.بنابرین میخ ها تحت تنش کششی قرار گرفته و پایداری دیوار را تامین می کنند.

فلسفه اصلی روش نیلینگ برمبنای پایدارسازی گوه لغزش به وسیله نیل ها استوار است. سطح شکست و فروپاشی درخاک­های با دانه ­بندی مختلط به صورت گوه خواهد بود. لذا بوسیله میخ­ها (نیل ها) این گوه به حجم پشتی خاک دوخته می­شود و بر این اساس این گوه پایدار خواهد گردید. میلگردها معمولاً داخل گمانه‌هایی که در دیواره خاکی ایجاد شده و توسط دوغاب سیمان با هدف جلوگیری از خوردگی میلگردها و همچنین انتقال مناسب­تر نیروها بین خاک و میلگرد پر می‌شوند، قرار می‌گیرند. این عملیات یک مقطع مسلح پایدار ایجاد می‌کند که توانایی نگهداری خاک پشت خود را دارد. این مسلح­ سازی به­ صورت Passive عمل کرده و اثر خود را از طریق اندرکنش خاک- میلگرد حاصل از ایجاد تغییر شکل در خاک، اعمال می‌کند میخ­ها (نیل ها) غالباً در کشش عمل می‌کنند ولی در شرایط خاصی، عملکرد خمشی و برشی آنها نیز در نظر گرفته می‌شود.
اثر مسلح سازی برای بهبود پایداری با دو عملکرد زیر حاصل می‌شود:

– افزایش نیروی قائم و در نتیجه مقاومت برشی در سطح لغزش، در خاکهای اصطکاکی.
– کاهش نیروی رانشی در سطح لغزش در خاکهای اصطکاکی و چسبنده